donderdag 17 mei 2012

De knoop is doorgehakt

Begin 2012...

Begin 2012 is de knoop doorgehakt. Het blijft nu niet alleen bij een idee om een eigen bierbrouwerij op te zetten. We gaan het nu ook doen!

Hoe doe je dat eigenlijk?
Wat komt er allemaal bij kijken om dit werkelijkheid te maken?

We hebben jaren in het klein gebrouwen, maximaal 30 liter. Gewoon met een pannetje op het vuur.
Een echte brouwerij is wel wat anders. Dan praat je over brouwketels, maischketels, gistingstanks, lagertanks enz... Dat kan echt niet meer in je eigen keuken of garage op een fornuis.

Eerst maar eens bedenken wat er moet worden geregeld:
  • Op welke manier willen we brouwen? Wat zijn de mogelijkheden?
  • Wat voor apparatuur hebben we daarvoor nodig?
  • Waar kunnen we dat aanschaffen?
  • Hoe willen we gaan vullen? Wat zijn de mogelijkheden?
  • Hoe gaan we de flessen sluiten?
  • Hoe moet de fles eruit zien? En welke hoeveelheden?
  • Wat wordt eigenlijk de naam van onze brouwerij?
  • Hoe gaat het logo eruit zien?
  • Welke bieren willen we op de markt zetten?
  • Hoe gaat het etiket eruit zien?
  • Waar gaan we brouwen? Welke plaats en wat voor soort pand?
Er zullen vast nog wel meer vragen komen die uitgezocht moeten worden.
Dat zien we dan wel. We gaan beginnen!

Zie ook de website van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij: www.denoordhollandsebierbrouwerij.nl

1 opmerking:

  1. Een spannend avontuur, ik wens jullie alle goeds en veel smakelijke biertjes.

    Met vriendelijke groet,

    Hennie

    BeantwoordenVerwijderen