zondag 1 juli 2012

Bottelen


Maart 2012:

Ken je het gevoel dat het zo moet zijn?
Dat overkwam ons op een avond in maart.

We waren al een tijd op zoek naar tweedehands apparatuur voor onze brouwerij.
Maar waar we inmiddels wel achter waren gekomen, is dat er nauwelijks tweedehands apparatuur wordt aangeboden. De apparatuur is meestal al verkocht voordat de brouwerij zelfs nieuwe apparatuur heeft aangeschaft. En als je toevallig toch tweedehands apparatuur te koop ziet staan, moet je wel zeker weten dat de apparatuur ook werkt. Die garantie wordt niet op tweedehands apparatuur gegeven. Het is aan jou of je genoeg kennis in huis hebt om dit te kunnen beoordelen.

Vulmachine


En zo zaten we op een avond in maart, op een tijdstip dat we normaal nooit achter de computer zitten, te zoeken op internet. Dit keer zochten we ook op een andere zoekterm. Waarom? Geen flauw idee. Maar het werkte. Een brouwerij in België bood zijn huidige vulmachine (om de flesjes te vullen) en capsuleermachine (om de flesjes te sluiten) te koop aan op internet.

Direct een e-mail naar de brouwerij gestuurd voor meer informatie en een prijsindicatie. Binnen een half uur kregen we antwoord. Hieruit bleek dat dit de apparatuur is die we zoeken/nodig hebben. Een afspraak om langs te gaan, was snel gemaakt.


Een week later werden we zeer gastvrij ontvangen door brouwer Jef Goetelen van 't Hofbrouwerijke . Direct bij binnenkomst kregen we een van zijn bieren te drinken aangeboden. We zagen er zeker erg dorstig uit na een rit uit het verre Nederland....Met glas in de hand werden we meegenomen naar de machines waar het om gaat. Ter plekke kregen we een demonstratie. Wat zag dat er fantastisch uit! De machines zijn inmiddels al 50 jaar oud maar zijn zo robuust gefabriceerd dat ze nog jaren mee kunnen. We hebben direct besloten dat we de vulmachine en capsuleermachine van Jef overnemen. De eerste aanschaf is een feit!

't Hofbrouwerijke kan nu haar nieuwe vullijn gaan bestellen. Zodra deze binnen is, kunnen wij onze machines ophalen. Dit zal iets van 3 à 4 maanden later zijn (medio juli).

Zie ook de website van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij: www.denoordhollandsebierbrouwerij.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten