zaterdag 15 september 2012

De bedrijfsruimte productieklaar maken, deel 1

De afgelopen weken is er in de bedrijfsruimte aan de Molenwerf 22E te Uitgeest, waar De Noord-Hollandse Bierbrouwerij zich heeft gevestigd, keihard gewerkt om de ruimte gereed te maken voor productie. We zijn er nog niet maar het de eerste (nodige) veranderingen zijn gedaan.



Wat is er zoal gedaan?



De krachtstroomkabel, benodigd voor de brouwketel, is alvast op zijn plek gelegd. De kabel loopt via een goot, vlak onder het plafond, naar de meterkast.

Dit was een behoorlijk zwaar klusje. De kabel van 40 m lang, weegt ongeveer 80 kg  en dan boven je hoofd werken, is niet fijn.
Kees kan je er alles over vertellen.

Zie foto rechts.


Ook een flexibele waterleiding-slang is op zijn plek gelegd.
Deze ligt nu ook in een goot, vlak onder het plafond, naar de meterkast. Aan de andere kant van de goot is de slang naar de plaats geleid waar straks de brouwketel komt te staan.

De kraan en afvoerstukken zijn ook al geplaatst en het water is aangesloten. Nu is het nog wachten tot de brouwketel binnenkomt zodat we de ketel kunnen aansluiten.



Voor de AGP (Accijns Goederen Plaats), de ruimte waarin het bier wordt geproduceerd, is het verplicht om deze ruimte af te scheiden van de plaats waar je het bier gaat proeven.

Er is een (afsluitbaar) hek geplaatst zodat het proeflokaal via een eigen ingang kan worden bereikt.

Kijk eens op de foto links hoe trots de heren zijn op het resultaat!



 


Zoals eerder vermeld zijn de eerste machines aangeschaft:
een vulmachine en een capsuleermachine.
Zie het artikel Bella en het beest zijn opgehaald .

De machines waren gedemonteerd om ze te kunnen vervoeren.

Voordat de machines nu weer in elkaar gezet zijn, zijn ze eerst nog eens grondig nagekeken en opgeknapt.

Zie foto rechts.





Wanneer we gaan brouwen in de ruimte moeten de muren en vloer vloeistofdicht en goed schoon te maken zijn.

De eerste stap is gezet: de muur is ge√ęgaliseerd.
Zie foto links.

Later volgen nog meer stappen.








In de ruimte zijn nog geen afvoerputjes. Toch wel een noodzakelijk iets als je veel met water werkt om alles goed schoon te houden.

Een afvoergoot bij de roldeur is dan erg praktisch.

Zie de foto rechts en hieronder om een indruk van de aanleg te krijgen.








Uiteraard is de afvoergoot aangesloten op het riool.

Zie foto rechts.












Tot zover deel 1 van : de bedrijfsruimte productieklaar maken.

Wordt vervolgd...

Zie ook de website van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij: www.denoordhollandsebierbrouwerij.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten