vrijdag 1 juni 2012

Het brouwhuis

Maart 2012:

Tot nu toe hebben we altijd thuis gebrouwen. In de woonkamer staan altijd wel een paar mandflessen te borrelen. Maar wanneer we een grotere hoeveelheid in één keer gaan maken, zal de vergisting in een tank gebeuren. Mandflessen staan nog wel gezellig maar een tank midden in je woonkamer?!? Ehmmmm... We hebben dus een andere en grotere ruimte nodig.

Waar willen we het brouwhuis vestigen en wat voor soort pand moet het zijn?
Op internet bekijken we wat voor mogelijkheden er zijn. Een winkelpand of kantoorpand vallen af. Het moet een bedrijfspand worden. Het valt ons op dat er nog best veel panden leeg staan. Dat geeft mogelijkheden waar we ons kunnen vestigen.

Het liefst willen we het dichtbij huis hebben. Dat maakt het makkelijker om even snel heen en weer te gaan als er tussendoor iets moet worden geregeld of gecheckt. Onze voorkeur is daardoor een bedrijfspand in onze woonplaats Uitgeest.


In maart hebben we een afspraak om één van de leegstaande bedrijfspanden te bezichtigen. In een advertentie zie je altijd de m3 staan maar je krijgt dan geen gevoel hoe groot zo'n ruimte is. Nu we het pand van binnen bekijken, kunnen we veel beter inschatten hoeveel m3 je nodig hebt om een bierbrouwerij op te zetten. Ook krijgen we een beter beeld wat een redelijke huur voor wat voor soort pand is.

Nu gaan we nog geen beslissing nemen. Dit vanwege verschillende redenen:
  • We weten nog niet wanneer we een brouwinstallatie hebben, m.a.w. we weten niet per welke datum de huur in moet gaan.
  • We weten nog niet wat voor soort vergunning we krijgen, m.a.w. op welke locatie zouden we wel of niet een bierbrouwerij mogen starten.

Zie ook de website van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij: www.denoordhollandsebierbrouwerij.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten